Cyste verwijderen

Wilt u een cyste laten verwijderen? Een talgkliercyste, ook wel atheroom genoemd, is volledig onschuldig maar verdwijnen veelal niet vanzelf. Heeft u een cyste waar u last van heeft of waar u zich op cosmetisch gebied aan stoort? Het vakkundig verwijderen van cystes valt onder de kleine chirurgische handelingen die cosmetisch Huisarts Titus Wesselius graag voor u uitvoert. Maak hier een afspraak bij de kliniek of klik hier voor een gratis telefonisch consult.

Wat zijn talgkliercystes?

Soms groeit er onderhuids een talgkliercyste, ook wel atheroom genoemd. Dit is een volkomen goedaardige zwelling die ontstaat doordat het afvoergangetje van de talgklier verstopt raakt. Hierdoor kan de talg niet weg en hoopt zich op tot een zwelling. Een talgkliercyste kan overal ontstaan waar haren zitten, dus eigenlijk op het gehele lichaam. Veelal zien we de talgkliercystes ontstaan in de nek en op de behaarde hoofdhuid. De talgkliercyste verdwijnt meestal niet vanzelf en zal daarom verwijdert moeten worden.

Behandeling van een talgkliercyste

Via een kleine snede, afhankelijk van de grootte van de cyste, kan de gehele talgcyste verwijderd worden. De huid rondom de talgkliercyste wordt voor de ingreep plaatselijk verdoofd. Afhankelijk van de grootte van de cyste wordt de wond gedicht met de meest passende methode.

Prijs talgkliercyste verwijderen

In de meeste gevallen worden dit soort kleine chirurgische handelingen door de zorgverzekeraar vergoed. Alleen wanneer het om een puur cosmetische ingreep gaat, kunnen er kosten aan verbonden zijn. Neem contact met ons op om deze kosten en de procedure te bespreken.

Plan een afspraak

Maak direct een afspraak via het aanmeldformulier hiernaast. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Of neem contact op via 0517 – 417 235 of info@kliniekwesselius.nl

Plan een afspraak