Ouderdomswratten verwijderen

Heeft u last van ouderdomswratten en wilt u ze graag laten verwijderen? Cosmetisch huisarts Titus Wesselius verricht deze klein chirurgische handeling in zijn praktijk in Harlingen. Lees hieronder alles over wat ouderdomswratten precies zijn en hoe de behandeling verloopt. Wilt u graag een afspraak maken of een gratis, vrijblijvend telefonisch consult? Klik dan hier.

Ouderdomswratten verwijderen

Wat zijn ouderdomswratten?

Ouderdomswratten zijn huidafwijkingen die verschillen qua kleur, vorm en oppervlakte. Ze zijn grillig gevormd en lijken los op de huid te liggen. Doordat ze er zo wisselend uitzien, worden ouderdomswratten wel eens aangezien voor melanomen of andere huidaandoeningen. Sommige mensen hebben een enkele wrat, maar andere mensen krijgen wel honderden ouderdomswratten. Ouderdomswratten vinden we vooral in het gezicht, nek, op de borst en de rug. Soms komen ze voor in combinatie met ouderdomsvlekken. Ouderdomswratten ontstaan onder andere door de invloed van het huidverouderingsproces en door blootstelling aan veel UV-straling.

Behandeling van ouderdomswratten

Hoewel ouderdomswratten onschuldig zijn, kunnen ze wel storend zijn. Het is gelukkig relatief eenvoudig om ouderdomswratten te verwijderen. De cosmetisch huisarts kan op verschillende manieren te werk gaan, afhankelijk van het formaat, de dikte en de plaats van de wrat. Ouderdomswratten behandelen en verwijderen kan op de volgende manieren:

  • Manier 1: Schaven

    Het verwijderen van de ouderdomswratten met een scherpe lepel of een mesje: hiermee wordt de wrat weg geschraapt tot er een licht schaafwondje overblijft. Hierna geneest de huid meestal zonder een litteken achter te laten.

  • Manier 2: Branden

    Wegbranden (coagulatie): met een coagulatieapparaat worden vooral kleinere ouderdomswratjes heel nauwkeurig weggebrand. Voorafgaand aan de ingreep kunnen de wratjes worden verdoofd.

  • Manier 3: Bevriezing

    Bevriezing (cryotherapie): door middel van vloeibare stikstof wordt de ouderdomswrat bevroren. Na de behandeling kan het behandelde gebied gevoelig zijn. Soms ontstaat er een blaar of een korst. Na genezing valt de wrat van de huid af en is er in het algemeen zo goed als geen littekenvorming. Meestal is er geen verdoving nodig.

Prijs ouderdomswratten verwijderen

In de meeste gevallen worden dit soort kleine chirurgische handelingen door de zorgverzekeraar vergoed. Alleen wanneer het om een puur cosmetische ingreep gaat, kunnen er kosten aan verbonden zijn. Neem contact met ons op om deze kosten en de procedure te bespreken.

Plan een afspraak

Maak direct een afspraak via het aanmeldformulier hiernaast. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

Of neem contact op via 0517 – 417 235 of info@kliniekwesselius.nl

Plan een afspraak