Hagelkorreltje (chalazion) verwijderen

Heeft u last van een hagelkorreltje op uw ooglid? Dit kan erg vervelend en cosmetisch hinderlijk zijn. Gelukkig kan het snel en effectief verwijderd worden als onderdeel van de kleine chirurgische handelingen die cosmetisch huisarts Wesselius verricht. Lees hieronder meer over de behandeling en maak hier een afspraak.

Wat is een hagelkorreltje?

Een hagelkorreltje, ook wel chalazion genoemd, is een zwelling in een talgklier net boven de onderrand van het bovenooglid of onder de rand van het onderooglid en wordt meestal veroorzaakt door een ontsteking van de ooglidrand. Het voelt als een bobbeltje in het ooglid maar doet geen pijn. Met knipperen kan het irriterend aanvoelen en het zicht beïnvloeden. Soms verdwijnt de chalazion vanzelf in een paar weken of maanden. Wanneer een hagelkorreltje niet vanzelf weggaat kan deze operatief verwijderd worden.

Behandeling van een hagelkorreltje

Wanneer de hagelkorreltje niet vanzelf verdwijnt of u heeft er last van, kan de zwelling verwijderd worden via een klein sneetje aan de binnenzijde van het ooglid. Hierdoor zal er nooit een litteken te zien zijn. Deze ingreep gebeurt onder plaatselijke verdoving.

Prijs hagelkorreltje verwijderen

In de meeste gevallen worden dit soort kleine chirurgische handelingen door de zorgverzekeraar vergoed. Neem contact met ons op om deze kosten en de procedure te bespreken.

Plan een afspraak

Maak direct een afspraak via het aanmeldformulier hiernaast. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

Of neem contact op via 0517 – 417 235 of info@kliniekwesselius.nl

Plan een afspraak