Vetophopingen op en rondom de oogleden behandelen

(xanthelasma palpebrarum)  

Een vetophoping op en rondom de oogleden kan cosmetisch erg storend zijn. Gelukkig valt dit goed te behandelen door een cosmetisch huisarts. Voor het behandelen van xanthelasma palpebrarum, de medische term voor de vetophoping op het ooglid, kunt u terecht bij Kliniek Wesselius. Klik hier voor het maken van een afspraak en klik hier voor een gratis, telefonisch consult.

Vetophopingen op en rondom de oogleden behandelen

Wat zijn vetophopingen rondom de oogleden?

Vetophopingen rondom de oogleden wordt in de medische wereld xanthelasma palpebrarum genoemd en zijn licht verheven, goedaardige vetophopingen. Dit geeft een platte, zachte, geelwitte verkleuring van de huid. De vetophopingen geven over het algemeen weinig klachten, maar zijn cosmetisch vaak erg storend. De geelwitte vlekjes beginnen vaak klein en kunnen samenvloeien tot grotere zichtbare vlekken. De oorzaak is niet altijd aan te geven. Soms is het een uiting van een hoog cholesterolgehalte, suikerziekte of een vetstofwisselingstoornis. Xanthelama zal alleen nooit spontaan verdwijnen. Wanneer u last heeft van deze vetophopingen op het ooglid is het belangrijk dat er bloedonderzoek gedaan wordt naar onder andere een verhoogd cholesterol.

Behandeling van vetophopingen rondom de oogleden

Deze vetophopingen kunnen chirurgisch verwijderd worden na een plaatselijke verdoving. Eventueel kunnen ze aangestipt worden met trichloorazijnzuur. Omdat de oorzaak van het ontstaan van de vetbulten veelal niet weggenomen kan worden kunnen ze wel terugkomen waarna het opnieuw behandeld moet worden.

Prijs vetophopingen verwijderen

In de meeste gevallen worden dit soort kleine chirurgische handelingen door de zorgverzekeraar vergoed. Alleen wanneer het om een puur cosmetische ingreep gaat, kunnen er kosten aan verbonden zijn. Neem contact met ons op om deze kosten en de procedure te bespreken.

Plan een afspraak

Maak direct een afspraak via het aanmeldformulier hiernaast. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Of neem contact op via 0517 – 417 235 of info@kliniekwesselius.nl

Plan een afspraak