Meestgestelde vragen bovenooglidcorrectie

Kom ik in aanmerking voor een ooglidcorrectie? Hoe kan ik me voorbereiden? Is een ooglift pijnlijk? Lees hier alle antwoorden en bereid je goed voor.

Voor de behandeling

U komt in aanmerking voor een bovenooglidcorrectie wanneer u last heeft van hangende oogleden. Dit kan zijn omdat u het niet mooi vindt of als u klachten ervaart zoals slecht zicht en hoofdpijn. Vraag hier een vrijblijvend consult aan en we vertellen u direct of u in aanmerking komt voor een behandeling en of dit u van uw klachten af helpt.

U komt in aanmerking voor een bovenooglidcorrectie wanneer u last heeft van hangende oogleden. Dit kan zijn omdat u het niet mooi vindt of als u klachten ervaart zoals slecht zien en/of hoofdpijn. Vraag hier een vrijblijvend consult aan en we vertellen u direct of u in aanmerking komt voor een behandeling en of dit u van uw klachten af helpt.

Ooglidcorrecties worden in veel cosmetische klinieken uitgevoerd, maar u kunt beter niet zomaar een willekeurige kliniek binnenstappen. De kwaliteit en veiligheid van de klinieken kunnen namelijk nogal verschillen. Bij Kliniek Wesselius weet u zeker dat u behandeld wordt door een ervaren en gespecialiseerd cosmetisch huisarts. In de kliniek werken we op veilige en hygiënische wijze, zodat de kans op complicaties minimaal is. Klik hier om meer te lezen over cosmetisch huisarts Titus Wesselius. Benieuwd naar de ervaring van voorgaande patiënten? Klik dan hier.

U wilt natuurlijk een optimaal resultaat bereiken met uw ooglidcorrectie en daarvoor is een goede voorbereiding noodzakelijk. Het is belangrijk dat u het advies van de cosmetisch huisarts opvolgt. Drink bijvoorbeeld geen alcohol en neem geen bloedverdunnende medicijnen voor de behandeling. Zorg dat u goed uitgerust naar de kliniek komt, regel vervoer voor de terugweg en neem de eerste week na de behandeling vrij van werk.
Lees meer tips over de voorbereiding op onze pagina “Tips voor de ooglidcorrectie behandeling”

De behandeling

Nee, u hoeft niet onder narcose voor de ooglidcorrectie. We verdoven uw oogleden met een lokale verdoving en u kunt na de ingreep snel weer naar huis. Bij een narcose kunt u namelijk een paar dagen nodig hebben om bij te komen, terwijl u hier bij een lokale verdoving geen last van heeft.

Nee, u hoeft niet onder narcose voor de ooglidcorrectie. We verdoven uw oogleden met een lokale verdoving en u kunt na de ingreep snel weer naar huis. Bij een volledige narcose kunt u namelijk een paar dagen nodig hebben om bij te komen, terwijl u hier bij een lokale verdoving geen last van heeft.

In Kliniek Wesselius worden alle ingrepen alleen door dokter Wesselius, cosmetisch huisarts verricht. Hij heeft veel ervaring in de door Kliniek Wesselius aangeboden ingrepen. Hij en zijn gediplomeerde en speciaal opgeleide assistentes zullen u helpen. Klik hier om meer te lezen over dokter Wesselius.

Nee, een ooglidcorrectie doet geen pijn. U krijgt namelijk een plaatselijke verdoving, zodat u niets van de ingreep voelt. Het prikje voor de verdoving kan vervelend voelen, maar dit is zo voorbij.

Na de behandeling

Het effect van de ooglidcorrectie is de rest van uw leven zichtbaar. Omdat we een teveel aan huid weghalen, zult u hier de rest van uw leven profijt van hebben. Houd er echter wel rekening mee dat uw huid opnieuw kan verslappen in de jaren na de ingreep. Dit is de reden dat we sommige patiënten na een jaar of tien opnieuw behandelen. In de meeste gevallen is dit niet nodig.

Het effect van de ooglidcorrectie is de rest van uw leven zichtbaar. Omdat we een teveel aan huid weghalen, zult u hier de rest van uw leven profijt van hebben. Houd er echter wel rekening mee dat uw huid opnieuw kan verslappen in de jaren na de ingreep. Dit is de reden dat we sommige patiënten na een jaar of tien opnieuw behandelen. In de meeste gevallen is dit niet nodig.

De littekens van een ooglidcorrectie vallen weg in uw oogleden. Hier houdt de cosmetisch huisarts tijdens de behandeling al rekening mee, zodat ze uiteindelijk helemaal niet meer zichtbaar zijn. De littekentjes zijn in het begin nog wel zichtbaar, maar na een paar maanden zal niemand meer zien dat u geopereerd bent.

Wacht met het smeren van littekencrème tot de wondjes gesloten zijn en er geen korstjes meer opzitten. Vaak is dit het geval na het verwijderen van de hechtingen. Soms moet u nog iets langer wachten, want de crème mag niet in de wondjes komen.

We raden u aan om na de ooglidcorrectie vijf tot zeven dagen thuis te blijven. U dient voldoende te rusten om het herstel te bevorderen. Bovendien zijn uw oogleden wat gezwollen, kan er sprake zijn van verkleuring door bloeduitstortingen en zitten er nog hechtingen in de wondjes. Bij lichamelijk zwaar werk kan het zijn dat u langer vrij moet nemen, omdat u te veel druk op de oogleden moet voorkomen.

Na de ingreep kunt u niet direct weer lenzen dragen. U moet namelijk (licht) aan het ooglid trekken om de lens in te kunnen brengen en dit kan eerst nog niet. Daarom raden we u aan om in de eerste week een bril te dragen. Wanneer u de lenzen weer kunt inbrengen zonder het ooglid te beschadigen, mag u de lenzen wel weer dragen.

Na de ingreep mag u geen oogmake-up dragen om te voorkomen dat er make-up in uw wondjes komen. Wees ook voorzichtig met concealer, foundation, BB-cream en andere gezichtscrèmes. Lippenstift kunt u natuurlijk wel gebruiken zonder risico.

Wij raden het sterk af om na een ooglidcorrectie in de zon of onder de zonnebank te gaan. Vermijd zonlicht en de zonnebank de eerste zes weken na de ingreep. Dit zorgt namelijk voor verkleuring van uw littekens.

Na een week mag u weer voorzichtig sporten, maar pas op dat er niet te veel druk op uw oogleden komt te staan. Bij contactsporten en balsporten waarbij uw huid het risico loopt om te beschadigen, raden we aan om deze de eerste maand nog niet te beoefenen.

Kosten en vergoeding

Bij Kliniek Wesselius betaalt u een vast tarief voor de behandeling. Voor een bovenooglidcorrectie betaalt u € 685,-. Een vrijblijvend consult en de nazorg zijn bij de kosten inbegrepen.

Bij Kliniek Wesselius betaalt u een vast tarief voor de behandeling. Voor een bovenooglidcorrectie betaalt u € 750,-. Een vrijblijvend consult en de nazorg zijn bij de kosten inbegrepen.

U kunt een bovenooglidcorrectie krijgen wanneer er sprake is van een medische indicatie. Dit betekent dat uw oogleden in zo’n ernstige mate over uw ogen hangen, dat ze uw pupillen gedeeltelijk bedekken.