Vetbultjes verwijderen (lipomen)

Heeft u een vetbultje (lipoom) welke pijnlijk is of cosmetisch storend? Wij verwijderen vetbultjes doeltreffend en met zorg voor het mooiste resultaat. Als onderdeel van de kleine chirurgische handelingen bent u bij cosmetisch huisarts Titus Wesselius in goede handen.
Maak hier een afspraak bij de kliniek of klik hier voor een gratis telefonisch consult.

Vetbultjes verwijderen (lipomen)

Wat zijn vetbulten?

Vetbulten, ook wel lipomen genoemd, zijn ronde of ovale vetbultjes onder de huid. Bijna iedereen heeft wel één of meerdere lipomen. Ze kunnen hinderlijk zijn of pijnlijk aanvoelen. De grootte varieert van een enkele millimeter in doorsnede tot grotere kwabben en hebben een weke consistentie. Ze kunnen overal voorkomen waar vetcellen zijn. Veel voorkomende plaatsen in het lichaam zijn de onderarmen en de hals. Vetbulten zijn bijna altijd goedaardig maar kunnen wel hinderlijk zijn of vervelend aanvoelen.

Behandeling van vetbulten

Als vetbulten hinderlijk en/of pijnlijk zijn, kunnen deze eenvoudig worden weggesneden. Het chirurgisch wegsnijden (oftewel excisie) van de vetbult is een kleine, weinig ingrijpende vorm van huidchirurgie. Indien nodig wordt de huid plaatselijk verdoofd. Soms bestaat er twijfel over de aard van het weefsel.  Bij een vermoeden van mogelijke kwaadaardigheid sturen we het weefsel op voor onderzoek.

Prijs vetbulten (lipomen) verwijderen

In de meeste gevallen worden dit soort kleine chirurgische handelingen door de zorgverzekeraar vergoed. Alleen wanneer het om een puur cosmetische ingreep gaat, kunnen er kosten aan verbonden zijn. Neem contact met ons op om deze kosten en de procedure te bespreken.

Plan een afspraak

Maak direct een afspraak via het aanmeldformulier hiernaast. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Of neem contact op via 0517 – 417 235 of info@kliniekwesselius.nl

Plan een afspraak