Steelwratjes verwijderen

Wilt u graag uw steelwratjes, ook wel fibromen genoemd, laten verwijderen? Maak dan een afspraak bij Cosmetisch Huisarts Titus Wesselius voor een snel en optimaal resultaat. Lees hieronder wat een steelwratje precies is en hoe deze verwijderd kan worden. Maak hier een afspraak bij de kliniek of klik hier voor een gratis telefonisch consult.

Steelwratjes verwijderen

Wat zijn steelwatjes? (fibromen)

Steelwratjes, ook wel fibromen genoemd, zijn veel voorkomende, goedaardige huidgezwelletjes van bindweefsel die overal op de huid kunnen voorkomen. Meestal zien we ze in de hals, oksels, liezen en onder de borsten. Fibromen komen voornamelijk bij volwassenen voor maar het is nog onduidelijk wat de oorzaak van het ontstaan is. Wel bestaat er enige relatie met overgewicht en hormonen. Ook neemt de hoeveelheid fibromen vaak toe bij het ouder worden van de huid. Hiernaast zien we dat door schuring van bijvoorbeeld kleding of sieraden er eerder fibromen ontstaan. Strak zittende kleding zoals een bh-rand, kettinkjes en kragen kunnen bijdragen aan het ontstaan van een fibroom. In sommige gevallen blijft het aantal stabiel maar er kunnen in de loop der jaren steeds meer ontstaan. Wanneer een fibroom eenmaal ontstaan is verdwijnt deze niet vanzelf. Ze hoeven niet verwijderd te worden maar als u last heeft van een fibroom of u vindt het cosmetisch storend is het verwijderen ervan een zeer lichte en zo goed als pijnloze ingreep.

Behandeling van steelwratjes

Er zijn drie manieren voor het verwijderen van steelwratjes:

  • Manier 1: Schaven

    Het verwijderen van steelwrates met een scherpe lepel of een mesje: hiermee wordt de fibroom weg geschraapt tot er een licht schaafwondje overblijft. Hierna geneest de huid meestal zonder een litteken achter te laten.

  • Manier 2: Branden

    Wegbranden: met een coagulatieapparaat worden vooral kleinere wratjes heel nauwkeurig weggebrand. Voorafgaand aan de ingreep kunnen de wratjes worden verdoofd.

  • Manier 3: Snijden

    In sommige gevallen kiest de cosmetisch huisarts ervoor om de steelwrat met veel precisie weg te snijden. Voorafgaande aan de behandeling wordt een locatie verdoving toegepast.

Prijs steelwrat verwijderen

In de meeste gevallen worden dit soort kleine chirurgische handelingen door de zorgverzekeraar vergoed. Alleen wanneer het om een puur cosmetische ingreep gaat, kunnen er kosten aan verbonden zijn. Neem contact met ons op om deze kosten en de procedure te bespreken.

Plan een afspraak

Maak direct een afspraak via het aanmeldformulier hiernaast. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Of neem contact op via 0517 – 417 235 of info@kliniekwesselius.nl

Plan een afspraak